Mitglieder-Login
Mitglied werden
WTA Nederland-Vlaanderen

Studiedagen en syllabi

> home

 

Aankondiging van de volgende studiedag

 

"Energetische ingrepen in monumenten: een duurzaam verhaal?!"

Vrijdag 17 November 2017 in Antwerpen.

te Elzenveld Hotel & Seminarie, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen.

 

Link naar het Registratieformulier

 

Het afgelopen decennium waren de klimaatproblematieken de daar uit voortvloeiende wet- en regelgeving rond energieprestatie-eisen alom tegenwoordig. De gevolgen hiervan zijn vandaag niet enkel merkbaar in het reguliere gebouwenbestand maar ook in monumenten. Bij monumenten kan men vaak niet volledig voldoen aan de energieprestatie-eisen maar dit neemt niet weg dat de eigenaars willen streven naar een
verhoogd comfort.

Om dit verhoogd comfort te bereiken wordt veelal gegrepen naar reguliere materialen en technieken om energie te besparen. Deze zijn echter niet altijd probleemloos in te brengen in gebouwen met erfgoedwaarde.

Tijdens deze studiedag wordt een overzicht geboden van recente onderzoeken en actuele praktijken rond de toepassing van methoden, materialen en technieken die zowel milieu en monument, als het comfort en de portemonnee van de gebruiker ten goede komen.

 

 

Voorgaande studiedagen en Syllabi

 

lijst van Studiedagen en bijbehorende Syllabi.

 

De syllabi van de voorgaande jaren kunt U gratis downloaden. De syllabus van de laatste studiedag is downloadbaar na de eerstvolgende studiedag.

 

WTA NL-VL heeft geen enkel commercieel belang bij de syllabi van haar studiedagen. Het downloaden van syllabi is uitsluitend geoorloofd voor wetenschappelijke- of studiedoeleinden!

 

> top

 

> home